Kloven behandelen

Als je meer wilt weten over kloven behandelen ben je op deze pagina goed terecht gekomen. Je kunt hier namelijk eerst meer lezen over de symptomen en daarna hoe je ze kunt behandelen.

De symptomen van kloven

Als je last hebt van kloven dan kun je deze goed herkennen. Je zou een onderscheid kunnen maken tussen vingerkloven en handkloven. Wanneer je last hebt van een hevig jeukende en droge, schilferige huid, met barstjes, dan kunnen er kloven ontstaan. Je huid is dan namelijk droog en dit kan pijn doen. Als het over kloven gaat dan zijn dat ondiepe barsten in je huid. Ze kunnen zelfs gaan bloeden, dit wil je natuurlijk voorkomen. Je kunt ook last hebben van kloven aan de vingertoppen, deze kunnen erg hinderlijk zijn. Zeker als je gaat schrijven en andere alledaagse dingen moet doen. Er zijn zelfs mensen die aangeven dat zij een branderige pijn ervaren als ze kloven hebben. De kloofjes zijn vaak aanwezig bij de lippen, maar ook bij de handen, de vingers en de voeten.

De behandeling van kloven in de huid

Wanneer je te maken hebt met bovenstaande factoren dan is het belangrijk dat je hier wat aan gaat doen. Je moet je huid vet houden en dit kan met zalf en crème. De huid moet de kans krijgen om te herstellen. Het is ook aan te raden dat je de luchtvochtigheid in huis op het juiste peil brengt. In de winter heb je de verwarming aan, dan neemt de luchtvochtigheid af en dan krijg je dus droge lucht en daardoor heb je meer kans op kloven. Het is tijd dat je dan je handen e.d. goed in gaat smeren. Maar je moet ook denken aan manieren om het vocht uit de lucht te halen. Er kunnen bijvoorbeeld enkele bakjes water op de verwarming worden gezet. Maar je kunt je huid ook beschermen door vette zalf te gebruiken. De huid kan dan ook sneller herstellen. Er is ook vocht vasthoudende zalf te koop die goed resultaat geeft bij het behandelen van kloven. Vervuilde lucht is niet goed, daarom moet je deze aanpakken, omdat dit de klachten niet ten goede komt. Dit kan door bijvoorbeeld alles met regelmaat goed te ventileren. Je moet je huis ook goed schoon houden en ervoor zorgen dat alles ook eens per dag goed kan luchten door de ramen even tegen elkaar open te zetten.

Doe er wat aan, kloven behandelen

Je weet nu wat je aan de kloven kunt doen. Zorg dat je hier op tijd aan begint, zodat de lastige aandoening niet erger wordt:

  • Ventileer de woning goed
  • Zorg dat je kloven herkent en op tijd gaat handelen
  • Gebruik kloven zalf
  • Zorg dat je je handen vet houdt wanneer je kloven hebt

Als je merkt dat de kloven weer terugkomen smeer ze dan weer meteen in. In de wintermaanden is het in ieder geval aan te raden om je handen in te smeren zodat je ze vettig kunt houden en beschermen tegen uitdroging. Misschien kun je de kloven deze winter wel voorkomen. Dat zou natuurlijk wel heel mooi zijn zodat je geen klachten krijgt van die vervelende, pijnlijke kloven.

Show Buttons
Hide Buttons